Elfogadni a Szent Szellemet

Elfogadni a Szent Szellemet

„Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szent Szellem” —ApCsel 1:8

Az Apostolok Cselekedetei 1:8-ban Jézus megígéri, hogy eljön a Szent Szellem és erőt (képességet, hatékonyságot, hatalmat) ad, hogy Krisztus tanúi legyünk a föld végső határáig.

Sok keresztény megpróbálja követni a „helyes” szabályokat és közben felmerül benne, hogy : „Tényleg ez minden?” Fiatal keresztényként én is megtapasztaltam ezt az ürességet. Az, hogy a helyes dolgokat tettem egy ideig betöltöttek boldogsággal, de nem mély, megelégítő örömmel. Kiáltottam az Úrhoz, hogy valami hiányzik. Legnagyobb meglepetésemre néhány órával később Jézus betöltött Szent Szellemének jelenlétével úgy, ahogy előtte még soha nem tapasztaltam… és minden megváltozott. Teljesen új módon érzékeltem az erejét az életemben.

Amikor naponta időt töltesz Isten jelenlétében és elfogadod a Szent Szellemét, nem egy félelmetes, fura megnyilvánulást vársz.  Egyszerűen csak merítesz az erejéből, hogy olyanná válhass, mint Jézus. A bölcsessége pedig átvezet a hétköznapi eseményeken.

Ne félj az új dolgoktól- csak bizonyosodj meg arról, hogy biblikusak. Hiszem, hogy a Szent Szellemmel való napi kapcsolatodból származó erő által Isten új magaslatokra szeretne felvinni téged. Zörget a szíved ajtaján. Kitárod az ajtót és beengeded?


Ima

Istenem, szeretnék olyan keresztényként élni, aki be van töltekezve Szent Szellemmel. Mutasd meg, hogyan élhetnék mély, megelégítő örömben, ami Szent Szellemtől jön. Köszönöm az erőt és a bölcsességet, melyekben naponta járhatok, és hogy minden helyzetben megtapasztalhatom az igazságodat, a békességedet és az örömödet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon