Elmélkedj Isten dolgain!

Elmélkedj Isten dolgain!

. . . ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! —Fil. 4:8

Tudtad, hogy az érzéseid össze vannak kapcsolva a gondolkodásoddal? Ha nem hiszed, hogy ez igaz, csak szánj rá körülbelül húsz percet, és ne gondolj semmi másra, csak a problémáidra. Biztosíthatlak, hogy mire a végére érsz a húsz percnek nemcsak az érzéseid, hanem talán még az arckifejezésed is megváltozik.

Egy nap felkeltem, és egy problémán gondolkodtam. Hirtelen az Úr Szelleme szólt hozzám. Azt mondta: “Joyce, a problémáddal vagy Velem akarsz közösséget vállalni?”.

Amikor csalódsz, ne süppedj bele az önsajnálatba! Bármilyen nehéznek is tűnnek a dolgok, van választásunk. Választhatjuk, hogy a problémáinkkal vagy Istennel akarunk szoros közösségben lenni. Agyalhatunk a gondjainkon, amíg teljesen el nem csüggedünk, és meg nem semmisülünk, vagy összpontosíthatjuk figyelmünket mindazokra a jó dolgokra, amelyek az életünkben történtek velünk – és mindazokra az áldásokra, amelyeket Isten még tartogat számunkra az előttünk álló napokra.


A gondolataink csendes szavak, amelyeket csak az Úr és mi hallunk, de ezek a szavak hatással vannak belső emberünkre, egészségünkre, örömünkre és hozzáállásunkra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon