Fel a hegyre

Fel a hegyre

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg. —Ézs. 43:2

Ha tudjuk, hogy Isten velünk van, akkor tudjuk, hogy Vele bármilyen nehézséget le tudunk győzni. Soha nem kell kitérnünk a problémáink elől. Isten erejével és bölcsességével szembe tudunk nézni velük. Ami elől elbújunk vagy elfutunk, annak még mindig hatalma van felettünk.

Van, hogy körbe-körbe járjuk ugyanazt a hegyet, és úgy végezzük, mint a zsidók a pusztában, akik negyven évig vándoroltak (5Móz. 2:1-3). Minél közelebb kerülünk azonban Istenhez, annál elszántabban nézünk szembe a hegyeinkkel, és magabiztosan járjuk végig az utat Vele. Ez az egyetlen út a győzelemhez. Dávid nem futott el Góliát elől, hanem az Úr nevében feléje futott.

Arra bátorítalak, hogy ne add fel, bármennyire is nehéznek tűnnek a körülményeid. Bízz abban, hogy Istennek terve van az életeddel, és imádkozz, hogy Isten adjon erőt, hogy tovább mássz, bármilyen magasnak is tűnik a hegy.

A legfontosabb, hogy arra bátorítalak: határozottan élvezd az utat. Az élet élvezete a szív hozzáállása, egy olyan döntés, hogy mindent élvezni fogsz, mert Isten mindent – még a látszólag nehéz dolgokat is – felhasználhatja arra, hogy tökéletes tervét megvalósítsa.


Isten ereje és jelenléte az életedben felemel téged azok fölé a körülmények fölé, amelyeket mások nem tudnak legyőzni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon