Félelem

Félelem

„Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Tim 1:7

A sátán nap mint nap próbálkozik lebénítani minket a félelem által. Én úgy nevezem a félelmet, hogy „Igaznak tűnő hamis vallomás”(angol szójáték). Az a célja, hogy megakadályozzon minket abban, hogy az Isten által biztosított erőt, szeretetet és nyugodt elmét birtokoljuk.

Néha azt gondoljuk a félelemről, hogy érzés, pedig valójában szellem. Sőt, a félelem a Sátán egyik legkedveltebb eszköze, és különösen szereti zaklatni vele a keresztényeket.

De Jézus azt mondta …Minden lehetséges annak, aki hisz! (Mk 9:23). És egy lelkes, elkötelezett hívő keresztény, aki megfélemlíthetetlen, az ellenség legnagyobb félelme!

Azt szokták mondani, hogy a félelem a hit ellentéte, és ez igaz. Nem élhetünk egyszerre hitben és félelemben. A félelem lebénít, és megakadályoz abban, hogy elfogadjuk Isten ígéreteit. Visszatart attól, hogy kilépjünk, és engedelmeskedjünk Istentől kapott elhívásunk megvalósításában.

A félelemmel szembe kell szállni a hit erejével. Meg kell vallanunk Isten Igéjét, és megparancsolni a félelemnek, hogy távozzon.

Ezért ha legközelebb a félelem kopogtat az ajtódon, küldd a hitet, hogy válaszoljon!


Ima

Uram, figyelmeztess, ha olyan helyzet áll elő az életemben, ahol a „Hamis vallomás igaznak tűnik”. Tudom, hogy a hit erejével válaszolhatok, és elküldhetem a félelmet minden alkalommal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon