Fusd meg a pályád

Fusd meg a pályád

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. —Zsid. 12:1

Ha megfutjuk a pályánkat az életben, ha be akarjuk tölteni a sorsunkat, és meg akarjuk tenni Isten akaratát, fontos, hogy félretegyünk minden súlyt és bűnt, és állhatatosan fussuk meg a pályát. Mikor ezek az igék íródtak, a futók ugyanúgy edzették a testüket a versenyre, ahogy ma mi is tesszük. A versenyen azonban minden ruházatot levetettek magukról, kivéve az ágyékkötőt, így mikor futottak, semmi sem akadályozta őket. A testüket még be is olajozták mindehhez finom olajokkal.

Keresztény életünkben arra kaptunk elhívást, hogy eltávolítsuk azt, ami megakadályozná, hogy megfussuk a pályát, amit Isten kijelölt számunkra. Életbevágó, hogy jól be legyünk olajozva, illetve fel legyünk kenve Szent Szellemmel (melynek gyakran szimbóluma az olaj), ha meg akarjuk nyerni a versenyünket.

A gonosz sok módon próbál elgáncsolni minket, meg akarja akadályozni, hogy Isten igéjének engedelmeskedve éljünk, bensőséges kapcsolatban Istennel. Sok akadály és követelmény igényli az időnket. Azonban Isten útmutatásával levetkőzhetjük magunkról azokat a dolgokat, melyek akadályoznak minket. Tartsd szemed a célodon, és tanulj meg nemet mondani azokra a dolgokra, melyek akadályoznak, és távol tartanak attól, hogy betöltsd teljes potenciálodat!

Tökéld el, hogy nem hagyod magad megakadályozni abban, hogy betöltsd Isten tervét és célját az életedben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon