Győzelem

Győzelem

Futnak a bűnösök, ha nem üldözik is őket, de az igazak biztosnak érzik magukat, mint egy oroszlán. —Péld. 28:1

A félelem sok embert megfoszt a hitétől. A kudarctól való félelem, az emberektől való félelem és az elutasítástól való félelem a legerősebb félelmek közé tartozik, amelyeket a sátán arra használ, hogy megakadályozzon minket a fejlődésben.

De nem számít, milyen félelmet küld ellenünk az ellenség, a lényeg, hogy legyőzzük azt. Amikor szembesülünk a félelemmel, nem szabad engednünk neki. A győzelmünkhöz elengedhetetlen, hogy elhatározzuk: “Isten segítségével győzni fogok”.

A félelemre adott normális reakció a menekülés. Az ellenség azt akarja, hogy meneküljünk; Isten azt akarja, hogy megálljunk, és lássuk az Ő szabadítását. A félelem miatt sokan nem néznek szembe a problémákkal; az életüket meneküléssel töltik. Meg kell tanulnunk helytállni és szembenézni a félelemmel, abban a tudatban, hogy Krisztus által felettébb diadalmaskodunk (Róma 8:37).

A kudarctól való félelem sokakat gyötör. Félünk attól, hogy mit gondolnak rólunk az emberek, ha kudarcot vallunk. Ha kilépünk és kudarcot vallunk, néhányan talán hallanak róla; de gyorsan feledésbe merül, ha mi is elfelejtjük, és továbbmegyünk. Jobb megpróbálni valamit, és elbukni, mint semmit sem próbálni, és sikerrel járni.


Bátran közelíts az élethez! Az Úr Szelleme van benned – ezért ne félj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon