Hajlandóság a változásra

Hajlandóság a változásra

„Tanúul hívom ma ellenetek az eget és a földet, hogy előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is.” —5Móz 30:19

Kilenc éves koromban kezdtem dohányozni. Szerettem, mert megnyugtatott, és sokáig nem is akartam leszokni róla. Aztán megértettem, hogy abba kéne hagynom… De nem akartam, nehogy hízni kezdjek. Évekig ezt használtam kifogásként. Egy körforgásba kerültem, abbahagytam, újrakezdtem, abbahagytam, újrakezdtem.

De eljött az a pont, amikor már annyira kívántam a cigerettát, hogy kisurrantam a gyülekezetből és a kocsi ülésére fekve dohányoztam. Ez rádöbbentett arra, hogy itt az ideje változtni.

Mindig elérkezik egy ilyen krízis pont mielőtt rájövünk, hogy változtatnunk kell. Van amikor egy szívinfarktus jelzi, hogy el kell kezdeni egészségesen táplálkozni. Nem kell azonban megvárnod, míg elérkezik ez a krízispont. Lehetőséged van egyszerűen csak azt mondani, hogy elég volt ebből, itt az idő változtatni.

A Biblia azt mondja, hogy választhatjuk az életet. Isten megadta a lehetőséget a változásra, sőt támogat is ebben, de neked kell hajlandóságot mutatnod erre. Ha ezt nem teszed, gyorsan beüt a krízis. Mennyivel egyszerűbb az életet választani, mielőtt ez megtörténik.

Ne félj attól, hogy egy ideig kicsit kényelmetlen lesz. Végül én is megszabadultam a dohányzástól és persze nem volt könnyű… de nem egyedül kellett végigcsinálni .

Ha úgy érzed még nem vagy kész változtatni, akkor vidd ezt Isten elé és kérd, hogy segítsen.

A jó hír az, hogy Isten segítségével az életet választhatod, és véglegesen a jó irányba változhatsz.


Ima

Istenem, adtál nekem választási lehetőséget és én az életet választom! Tudom, hogy nehéz lesz a változás, ezért a segítségedet kérem hozzá. Hajlandó vagyok változtatni és tudom, hogy a segítségeddel minden akadály legyőzhető.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon