Szeress mindenkit a neki megfelelő módon

Szeress mindenkit a neki megfelelő módon

„Magasztallak téged, mert félelmetes és csodálatos vagy, csodálatosak alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt.” Zsolt 139:14

A Biblia azt mondja, hogy csodálatosan és gondosan lettünk megteremtve. Isten időt fektetett abba, hogy kreatívan megalkosson bennünket egyenként, és ebből kiindulva nem lenne logikus, hogyha egyformának teremtett volna minket, igaz?

Sajnos néha mégis úgy próbálunk szeretni másokat, mintha mindenki egyforma lenne.

Bizonyára rá fogsz jönni, hogy nem minden embernek van szüksége ugyanarra belőled. Az egyik gyerekednek például lehet, hogy több veled töltött személyes időre van szüksége, mint a másiknak. Az egyik barátnak lehet, hogy rendszeresen több bátorításra van szüksége, mint a másiknak. A különböző embereknek a szeretet különböző megnyilvánulásaira van szüksége. A személyes igények és vélemények tiszteletben tartása szintén nagyon fontos. Az önző emberek azt várják, hogy mindenki olyan legyen, mint ők. A szeretet azonban tiszteli az emberekben levő különbségeket. Ha Isten azt szerette volna, hogy mindenki egyforma legyen, akkor nem lenne mindannyiunknak különböző ujjlenyomata. Szerintem ez a tény maga is azt bizonyítja, hogy egyenlőnek, de mégis különbözőnek lettünk teremtve.

Különböző ajándékaink, tálentumaink vannak, különböző dolgokat szeretünk vagy nem szeretünk, mások az életcéljaink és mások a motivációink. A szeretettel teljes ember tiszteli és bátorítja a különbséget másokban.


Ima

Istenem, segíts nekem értékelni a különbözőséget másokban, és ennek megfelelően szeretni őket. Gondosan és csodálatosan lettünk megteremtve. Köszönöm, hogy láthatom a csodálatos alkotásodat minden körülöttem élő emberben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon