Tudatos békesség

Tudatos békesség

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek…” Jn14:27

Amikor Jézus eltávozott erről a földről, azt mondta, hogy az ő békességét hagyja nekünk. Viszont nekünk kell meghoznunk azt a döntést, hogy akarjuk-e ebben a békességben élni az életünket?

Természetesen az ördög mindig túlórázik, hogy felbosszantson minket. Miért? Mert tudja, hogy ha nem maradsz meg a békességben, akkor nem vagy képes hallani Istentől.

Ha megfigyeled az életed, elcsodálkozhatsz, hogy egy héten hányszor indít a Sátán támadást ellened, hogy elrabolja a békességedet. Amikor a saját életemben végre észrevettem ezt, Isten szólt hozzám a szellememben: „Joyce, ha az ördög ennyire szeretné elvenni a békességedet, akkor valami nagy erő rejlik abban, ha békés vagy.”

És valóban! Ezért most, ha az ördög el akarja rabolni a békességemet, élvezettel ragaszkodom a békesség megtartásához, tudva, hogy így fölé kerekedhetek. Ez nem azt jelenti, hogy időnként ne háborodnék fel, de tehetek valami pozitívat ilyenkor: uralkodhatok magamon, és tudatosan békés maradhatok.

Tennünk kell azért, hogy tudatosan megőrizzük a békességünket. Te is Isten békességét választod?


Ima

Uram, köszönöm, hogy a békességedet adtad nekem. Amikor az ördög megpróbálja elrabolni a békességemet, és megpróbál rávenni a saját tervei véghezvitelére, akkor nem engedem, hogy ezt megtegye, inkább megmaradok Tebenned meggyökerezve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon