Isten azt mondja, „Bízhatsz Bennem”

Isten azt mondja, „Bízhatsz Bennem”

„Boldog ember az, aki az Urat féli, sok örömöt talál parancsolatai- ban… Nem fél a rossz hírtől, erős a szíve, bízik az Úrban.” (Zsolt.112, 1. 7.)

Isten néha azáltal szól hozzánk, hogy mély békességet ad a szí- vünkbe. nézhetsz szembe olyan helyzettel, ahol körülötted min- denki azt hajtogatja, hogy bízz Istenben és maradj békességben, de az „ezt mégis hogyan” kérdés kifog rajtad. A félelmek megrohan- nak, elbátortalanítanak, fenyegetnek. A barátok azt mondják, „Min- den rendben lesz”, de te nehezen hiszel addig, míg Isten maga nem szól hozzád a szíved mélyén: „Bízhatsz bennem, én gondoskodom erről. Minden rendben lesz.

1989-ben orvoshoz mentem egy sima kontrollra. Ő felfedezett egy kis csomót a mellemben, amiről kiderült, hogy egy gyorsan növekvő fajtája a ráknak, így azonnali műtétet javasoltak.

e hír miatt hatalmas félelmekkel küzdöttem. nem tudtam aludni és néha olyan erősen rám tört a rettegés, hogy úgy éreztem, össze- esek. nem számított, hány családtagom, barátom mondta nekem, hogy Isten gondoskodni fog rólam, én akkor is nagyon féltem addig, míg egy kora hajnalon, úgy három órakor, miközben az alvással küszködtem, éreztem, hogy Isten a szívem mélyén azt mondja nekem, „Joyce, bízhatsz bennem.”

ezek után a bénító félelem nem tért vissza többé. nyugtalanul vártam a nyirokcsomó vizsgálat eredményeit, hogy lássam, szükség van e további kezelésekre, de nem rettegtem, és tudtam, Isten kezé- ben vagyok, bármi is történjen, Ő vigyáz rám.

Kiderült, hogy nincs szükségem további kezelésekre. tudtuk, hogy Isten megmentette az életemet azáltal, hogy korán észrevették a csomót. Végül hálás voltam, ahelyett hogy féltem volna – és ez bármilyen hely- zetben megtörténhet, mikor megtanuljuk meghallani Isten hangját.


Isten szava ma hozzád: Bízz Istenben! Ő nem fog cser- benhagyni!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon