Isten Bölcsessége Fog Szólni Hozzád

Isten bölcsessége fog szólni hozzád

„bizony, ha bölcsességért kiáltasz, és hangosan kéred az értelmet, ha úgy keresed azt, mint az ezüstöt, és úgy kutatod, mint az elrejtett kincseket, akkor megérted, mi az Úr félelme, és rájössz, mi az istenismeret.” (Péld.2,3-5.)

Amai igevers arra buzdít minket, hogy keressük a bölcsességet, és kiáltsunk értelemért. Mindez azért van, mert Isten bölcsessége messze meghaladja a legjobb emberi ötleteket. Isten mindent lát az elejétől a végéig; látja az emberek szívét és indítékait; olyan dolgokat tud, amiket mi nem. Akár mindennapi kis vitáinkról, akár az ellenség teljes erejű támadásáról van szó, Isten bölcsessége változást hoz – és csak úgy juthatunk hozzá, ha tőle kérjük.

Sokszor Isten úgy szól hozzánk, hogy bölcsességet jelent ki nekünk. Talán úgy teszi ezt, hogy bepillantást enged egy helyzet bizonyos részébe, vagy esetleg világosan megmondja, mit csináljunk, mikor döntéseket kell hoznunk. Különböző módokon tudja bölcsességét megosztani velünk, és mindig drága ajándékként kellene tekintenünk rá.

Bátorítalak, hogy Isten bölcsességére úgy tekints, mint felbecsülhetetlen szellemi kincsre, és úgy gondolj rá, hogy nélküle nem tudsz boldogulni – hiszen nem is tudsz, ha sikeres életet akarsz. Tedd szokásoddá, hogy imában kéred Isten bölcsességét minden helyzetben – nagy és kis ügyekben egyaránt. Bölcsességet fogsz kapni és elámulsz majd az eredményeken.


Isten szava ma hozzád: Nincs olyan kis probléma, ami ne igényelné Isten bölcsességét.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon