Isten gondolatai, akarata és érzelmei szerint élni

Isten gondolatai, akarata és érzelmei szerint élni

„Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyvereivé legyenek, hanem adjátok oda magatokat Istennek… Tagjaitokat is adjátok át az igazság fegyvereiként az Istennek” Róm 6:13

Isten szellem, lélek és test egységeként teremtett mindannyiunkat. Hívőként fontos megértenünk, hogy a lelkünk az elménket, az akaratunkat és az érzelmeinket foglalja magában. Mivel ez mind az „én”-hez kötődik, nem szívesen veti magát alá a Szent Szellemnek, ezért a léleknek meg kell tisztulnia.

Isten szabad akaratot adott nekünk. Az elménk diktálja, mit gondoljunk, de a gondolataink nem feltétlenül Isten gondolatai.

Az akaratunk diktálja, mit akarunk még akkor is, ha ez ellentétben áll azzal, amit Isten szeretne számunkra.

Az érzelmeinket az érzéseink határozzák meg, pedig Krisztusban a szívünket egyedül Istennek és az Ő Igéjének kéne alá vetni.

Isten azt szeretné, ha a saját gondolatainkat, vágyainkat és érzéseinket kicserélnénk az Övével, mert nem arathatunk győzelmet a bűn felett, amíg ezt meg nem tesszük.

Kezdd azzal, hogy megkéred Istent, hogy a lelkedben is ő uralkodjon.

Pál a Róm 6-ban bátorít minket, hogy adjuk át magunkat Istennek. Hozz ma egy döntést, hogy teljesen átadod magad Istennek, a lelkedet is beleértve.

Amikor a lelked megtisztul, képes lesz Isten gondolatait, vágyait, érzéseit hordozni, és így Isten dicsőségének erőteljes eszközévé válsz.

Ima:

Uram, az elmém, az akaratom és az érzelmeim néha lázadnak az Igéd ellen, de nem szeretnék így élni többé. Atyám, felajánlom Neked a lelkemet, és tudom, hogy megtisztítasz és használni fogsz, hogy betöltsem az akaratodat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon