Isten meg tud szabadítani

Isten meg tud szabadítani

„Azután ezt mondta Dávid: Az Úr az, aki megmentett engem az oroszlán és a medve karmától, meg fog engem menteni ennek a filiszteusnak a kezéből is. Saul így felelt Dávidnak: Menj el, az Úr legyen veled!”

Krízis idején könnyen azt érezhetjük, hogy Isten nem képes minket megszabadítani. Hited megerősítése érdekében érdemes elgondolkodni azokon a bibliai történeteken, amikor Isten megszabadította gyermekeit a nehézségekből.

Az 1Sám 1:37 azt írja, hogy Dávid tudta, hogy legyőzheti Góliátot, mert Isten már megmentette őt az oroszlántól és a medvétől.

Dániel 3-ban Sadrak, Mésak és Abédnegó visszautasította a király rendeletét, és nem borultak le a bálvány előtt, hanem inkább Istent dicsőítették. Emiatt bedobták őket a tüzes kemencébe, amit hétszer jobban befűtöttek, mint szoktak. De Isten kimentette őket ebből a megpróbáltatásból, és még füstszaguk sem volt. Sőt még a tűzben is megjelent közöttük.

Dániel egy másik példa arra, hogy Isten meg akar, és meg is tud szabadítani. Bedobták az oroszlánok vermébe, mert Istenhez imádkozott. Dániel sértetlenül távozott, megtapasztalva Isten szabadítását, míg ellenségei megkapták méltó büntetésüket (lásd Dán 6).

Látod ezt az tendenciát? Amikor Isten népe kilép hitben, hogy megtegye, amit Isten kér tőlük, Ő válaszol és győzelmet ad. Isten meg tudja szabadítani a gyermekeit minden helyzetből. Ismerd fel, hogy Isten szabadító ereje nagyobb, mint a problémád.

Ima: Istenem újra és újra megszabadítottad gyermekeidet a nehézségből, és tudom, hogy most sem hagysz cserben. Abszolút képes vagy megoldani ezt a helyzetet, ezért Benned bízok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon