Hogyan kezeljük a csalódást?

Hogyan kezeljük a csalódást?

„Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut előletek.” Jak 4:7

Sok keresztény csalódottan, depressziósan hever az út mentén, mert nem tanulták meg kezelni a csalódást. Isten nem akarja, hogy csalódott, depressziós, elcsüggedt életet élj!

Jézus földi szolgálatának egy része az volt, hogy sok helyre elment, és a Szent Szellem kenete által felszabadította mindazokat, akik az ördög elnyomása alatt életek. A csalódott emberekben pedig mindenütt új remény éledt, amikor Jézus erejével találkoztak. Ez az erő ma is elérhető számunkra.

Ezt az erőt használva megvédheted magad a csalódásoktól, úgy, hogy Istenre koncentrálsz, elmélkedsz az ígéretein, megvallod az Igét, és imában átadod magad és a helyzetet Istennek. Jézus által harcolhatsz az ellenség elnyomó próbálkozásai ellen, rendreutasíthatod őt, hogy ne tudjon elpusztítani.

Lehetséges annyira Istenre hangolódnod, hogy amikor az ördög egy lépést tesz feléd, azonnal felismered, mivel próbálkozik; ellenállhatsz neki, és menekülésre kényszerítheted. Használd Jézus erejét, ami által nem marad más választása, mint elfutni előled.

Ima:

Istenem, az életben történnek csalódásra okot adó dolgok, de nem maradok csalódott. Rád hangolódok, ellenállok az ördögnek, és menekülésre kényszerítem minden alkalommal.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon