Isten szeretetének természete

Isten szeretetének természete

„De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt – kegyelemből van üdvösségetek!” Ef 2:4-5

Amikor az életben elcsüggedünk, a legjobb dolog, amit tehetünk, ha emlékeztetjük magunkat Isten szeretetének jellemzőire.

Az egyik legcsodálatosabb dolog, amit a Biblia mond, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor még bűnösök voltunk. Nem várt arra, hogy kiérdemeljük a szeretetét. Feltétel nélkül szeretett minket. Őszintén, ezt nagyon nehéz felfogni, mert az életben hozzászoktunk, hogy mindent ki kell érdemelni.

Isten feláldozta az életét értünk, mert annyira nagy, csodálatos és erőteljes az ő szeretete irántunk. Ez egy „forradalmi” szeretet – az igazi forradalmi szeretet önmagát adja, mert nem elégszik meg ennél kevesebbel.

Isten feltétel nélküli szeretete magához von minket. Az ő csodálatos kegyelme eltörli a bűneinket, és hatalmas áldozata utat készít, hogy beléphessünk a jelenlétébe. Az Ő szeretete nem múlik el és nem hagy el. Amikor elcsüggedsz, vagy depresszióba süllyedsz, ne felejtsd el, hogy Isten mennyire szeret téged.

Ima:

Istenem a szereteted teljesen eltölt. Még akkor is, amikor nem érzem, tudom, hogy szeretsz. Önmagadat adtad értem, és minden kétséget kizáróan tudom, hogy szeretsz engem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon