Isten szól hozzád

Isten szól hozzád

„Amikor eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra.” —Jn 16:13

Ez elég alap dolognak tűnik, de úgy gondolom ma is sokan megkérdőjelezik, hogy Isten valóban szól-e az emberekhez. Gondolkodtál már ezen? Felmerült már benned a kérdés, hogy vajon Isten szól-e majd hozzád? Örülhetsz, mert a válasz igen.

Földi szolgálatának vége felé Jézus azt mondta a tanítványainak: „Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni, amikor azonban eljön ő az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra.”(Jn 16:12-13)

Amikor Jézus ezeket mondta, azokhoz beszélt, akikkel az előző 3 évet eltöltötte….és még mindig volt mit tanítania nekik. Ez meglepő, mert azt gondolnám, hogyha Jézus velem lett volna személyesen 3 éven át éjjel és nappal, akkor megtanultam volna mindent, amit tudnom kell.

De Jézus mindig tud újat mondani, mert mindig új élethelyzetekbe kerülünk, amiken át szeretne vezetni. Ezért adatott nekünk a Szent Szellem – hogy halljuk, ahogy Isten szól hozzánk, még akkor is, ha fizikailag nem jelenik meg előttünk.

Krisztus által és a Szent Szellem ereje által, Isten szeretne személyesen szólni hozzád minden nap. Lépésről lépésre el akar vezetni azokra a jó dolgokra, amiket számodra tartogat.

Az Atya mindenkinek megadja a Szent Szelleme ajándékát, aki kéri tőle. (Lk 11:13) Nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy mindannyian hallhatunk Istentől. A Szent Szellem pedig minden nap vezet minket. Odafigyelsz Rá?


Ima

Istenem, kérem, hogy Szent Szellemed vezessen! Hiszem, hogy beszélsz hozzám és szeretném megérteni, amit mondasz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon