Isten szól hozzád

Isten szól hozzád

„Amikor eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra.” Jn 16:13

Ez elég alap dolognak tűnik, de úgy gondolom ma is sokan megkérdőjelezik, hogy Isten valóban szól-e az emberekhez. Gondolkodtál már ezen? Felmerült már benned a kérdés, hogy vajon Isten szól-e majd hozzád? Örülhetsz, mert a válasz igen.

Földi szolgálatának vége felé Jézus azt mondta a tanítványainak: „Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni, amikor azonban eljön ő az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra.”(Jn 16:12-13)

Amikor Jézus ezeket mondta, azokhoz beszélt, akikkel az előző 3 évet eltöltötte….és még mindig volt mit tanítania nekik. Ez meglepő, mert azt gondolnám, hogyha Jézus velem lett volna személyesen 3 éven át éjjel és nappal, akkor megtanultam volna mindent, amit tudnom kell.

De Jézus mindig tud újat mondani, mert mindig új élethelyzetekbe kerülünk, amiken át szeretne vezetni. Ezért adatott nekünk a Szent Szellem – hogy halljuk, ahogy Isten szól hozzánk, még akkor is, ha fizikailag nem jelenik meg előttünk.

Krisztus által és a Szent Szellem ereje által, Isten szeretne személyesen szólni hozzád minden nap. Lépésről lépésre el akar vezetni azokra a jó dolgokra, amiket számodra tartogat.

Az Atya mindenkinek megadja a Szent Szelleme ajándékát, aki kéri tőle. (Lk 11:13) Nyomatékosan szeretném hangsúlyozni, hogy mindannyian hallhatunk Istentől. A Szent Szellem pedig minden nap vezet minket. Odafigyelsz Rá?

Ima:

Istenem, kérem, hogy Szent Szellemed vezessen! Hiszem, hogy beszélsz hozzám és szeretném megérteni, amit mondasz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon