Jézus és az érzelmek

Jézus és az érzelmek

Mert nem olyan főpapunk van, aki ne tudna megindulni erőtlenségeinken, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan kísértést szenvedett mindenben, kivéve a bűnt. —Zsid. 4:15

A Zsidókhoz írt levél írója szerint, Jézus minden érzelmet megtapasztalt, és megszenvedett minden érzést, amit te is és én is, mégsem követett el bűnt. Nem vétkezett, mert nem adta meg magát a rossz érzéseinek. Az élet minden területére vonatkozóan ismerte Isten igéjét, mert évekig tanulmányozta, mielőtt elkezdte volna Szolgálatát. Te és én soha nem leszünk képesek nemet mondani az érzéseinkre, ha nem rendelkezünk Isten igéjének erős ismeretével.

Mikor valaki megbánt, és dühösnek, feldúltnak érzem magam, így imádkozom, “Jézus, olyan boldog vagyok, hogy te megérted, amit most érzek, és nem kárhoztatsz azért, mert így érzem magam. Nem akarom megadni magam az érzelmeimnek. Segíts megbocsátanom azoknak, akik rosszul bántak velem, és ne elkerüljem őket, vagy keressem az alkalmat, hogy megfizessek nekik azért, amit velem tettek.” Nem számít, mikor vagy hogyan jön a kísértés, Isten képessé tesz minket rá, hogy ellenálljunk neki. Azonban ismernünk kell Igéjét, és Rá kell támaszkodnunk, hogy segítsen. Saját erőnkből ez nem megy, Isten igéje és Szelleme tesz képessé minket, hogy ellenálljunk a kísértésnek! Nem az a rossz, ha kísértést érzünk, hanem ha megadjuk magunkat neki.

Te urald az érzelmeidet – ne hagyd, hogy azok uraljanak téged!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon