Megbánásmentes élet

Megbánásmentes élet

De egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé. Fil. 3:14

Isten segítsége nélkül nehezünkre esik a mértékletesség. Túl sokat eszünk, túl sok pénzt költünk, túl sokat szórakozunk, és túl sokat beszélünk. Túlzásokba esünk tetteinkben, mert emocionálisan viselkedünk. Úgy érezzük, meg akarunk tenni valamit, és meg is tesszük, anélkül, hogy tekintettel lennénk a végeredményre. Miután a dolog megtörtént, és már nem lehet visszacsinálni, jön a megbánás.

Szerencsére azonban nem kell megbánásban élnünk. Isten az Ő Szellemét adja nekünk, hogy képesek legyünk helyes és bölcs döntéseket hozni. Ő ösztönöz, vezet és igazgat bennünket, de a döntés akkor is a mi kezünkben van. Az új szokások kialakításához el kell döntenünk, hogy nem azt tesszük, amihez kedvünk van, hacsak az nem egyezik meg Isten akaratával. A Szent Szellem segítségével megváltoztathatod cselekedeteidet, és megbánástól mentes életet élhetsz!


Hálaadó ima

Köszönöm Neked, Atyám, hogy nem kell a hibáim miatt megbánásban rekedve élnem. Te megbocsátottál nekem, és új utat készítettél számomra. Segíts, hogy elengedjem a tegnapi hibákat, és ma jobb döntéseket hozzak. Segíts, hogy a múltam felett érzett megbánástól mentesen éljek, telve a jövőmbe vetett hittel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon