Mikor aggódsz

Mikor aggódsz

Hamu helyett fejdíszt adok Sion gyászolóinak, gyászfátyol helyett illatos olajat, a csüggedés helyett öröméneket. Igazság fáinak nevezik őket, az Úr ültetvényének: őt ékesítik. —Ézs. 61:3

Isten gondoskodni akar rólunk, de ahhoz, hogy ezt megengedhessük neki, fontos, hogy úgy döntsünk, abbahagyjuk az aggódást. Sokan mondják, hogy azt akarják, Isten gondoskodjon róluk, de a napjaikat aggódással töltik, vagy megpróbálnak minden válaszra rájönni, ahelyett, hogy Isten útmutatására várnának. Valójában a “hamvaikban” dagonyáznak, de mégis azt akarják, hogy Isten fejdíszt adjon nekik. Ahhoz, hogy Isten megadja nekünk a fejdíszt, át kell adnunk Neki a “hamut”.

Istennek adjuk gondjainkat, ha hisszük, hogy Ő tud és fog is rólunk gondoskodni. A Zsidókhoz írt levél 4:3 szerint, “Mi, akik hiszünk, bemegyünk abba a nyugalomba. . .”

Az Úr nyugalmába a hit által jutunk be. Az aggodalom a hit ellentéte. Az aggodalom elrabolja a békénket, fizikailag kimerít minket, és még meg is betegíthet. Ha aggódunk, akkor nem bízunk Istenben, és nem lépünk be az Ő nyugalmába.

Milyen nagyszerű cserét kínál Isten. Te hamut adsz Neki, Ő pedig fejdíszt ad neked. Neki adod minden gondodat és aggodalmadat, és Ő védelmet, stabilitást, menedéket és az öröm teljességét adja neked – azt a kiváltságot, hogy gondoskodik rólad.


Jézus nem aggódott, neked sem kell.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon