Kegyelem, hogy az Ő nagykövetei legyünk

Kegyelem, hogy az Ő nagykövetei legyünk

Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel! —2 Kor. 5:20

Egyszer, amikor egy híres szolgálóról és nagy hitéről olvastam, mély benyomást tett rám az a sok csodálatos dolog, amit a szolgálata során tett. Arra gondoltam: Uram, tudom, hogy elhívtál, de én soha nem tudnék ilyesmire vállalkozni. Éppen abban a pillanatban éreztem, hogy az Úr a szívemhez szól: “Miért ne? Hát nem vagy te is ugyanolyan zűrös, mint bárki más?”

Látod, gyakran fordítva gondolkodunk. Azt hisszük, hogy Isten olyan embereket keres, akiknek “mindenük megvan”. De ez nem igaz. Isten Igéje azt mondja, hogy Isten az Ő kegyelmében és jóindulatában azokat választja ki, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket (1Korinthus 1:27). Azokat keresi, akik megalázzák magukat, és engedik, hogy rajtuk keresztül megcselekedje Akaratát.

Ha vigyázol, hogy ne fuvalkodj fel, az Úr ugyanolyan hatalmasan használhat téged is, mint bármelyik nagyszerű férfit és nőt. Nem azért választ minket, mert képesek vagyunk rá, hanem egyszerűen azért, mert rendelkezésre állunk. Ez is része Isten kegyelmének és jóindulatának, amit ránk áraszt, amikor kiválaszt minket, hogy Krisztus személyes követei legyünk.

Isten akarata, hogy legyen egy álmod az életedről. Azt akarja, hogy az Ő kegyelmével járd azt végig, ahogy bízol Benne.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon