Számíts nagy dolgokra Istentől

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint. (Ef. 3,20.)

Vannak, akik annyira félnek a rossz hírektől, hogy eszükbe sem jut, hogy jó hírekért imádkozzanak! ez nem Isten szerint való hozzáállás. Ha meg akarjuk hallani Isten hangját, és szeretnénk látni, ahogy ereje felszabadul az életünkben, olyan hozzáállásra van szükség, ami kedvére való. Pozitív elvárásokat kell támasztanunk a negatívak helyett. Alapvető életfelfogásunknak tele kell lennie hittel, reménnyel és jó várakozással, mert a Biblia azt mondja, hogy hit nélkül lehetetlen Istennek tetszeni (lásd. Zsid 11:6), és a remény soha meg nem szégyenít minket (lásd. Róm 5:5). Istennel kapcsolatban semmilyen negatív dolog nincs, sem Ő, sem tettei soha nem fognak csalódást okozni, minden, amit tesz, a javunkra van – erre kell számítanunk, mikor imádkozunk. nem kellene úgy imádkoznunk, hogy aztán azon gondolkozunk, tesz-e valamit Isten egyáltalán, azzal a várakozással kell imát mondanunk, hogy számítunk rá, Isten még többet fog tenni, mint amit kértünk tőle.

A mai igevers azt mondja, hogy Isten “sokkal bőségesebben megtehet mindent”, mint ahogy kérni merjük vagy akár gondolunk rá, és végtelenül felette van a “legmagasabbra törő imáinknak, vágyainknak, gondolatainknak, reményeinknek vagy álmainknak”. Lenyűgöző dolog ez – adjon magabiztosságot, hogy ilyen várakozással imádkozzunk. Személy szerint én inkább imádkozom nagy elvárásokkal nagy dolgokért, és kapom meg a felét annak, amit kértem, mint mondok kicsi, véznácska imákat hit nélkül, és kapom meg teljes egészében azokat!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Számíts nagy dolgokra Istentől.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon