Szívügyek

Szívügyek

Minden féltve őrzött dolognál jobban óvd szívedet, mert onnan indul ki az élet! —Péld. 4:23

A szívünk képviseli elménket és legmélyebb részünket. Fontos, hogy tiszta szívvel szolgáljuk Istent. Lehet, hogy az ember helyesen cselekszik, de közben még sincs rendben a szíve. Amacjá király ilyen ember volt. Azt írták róla, hogy helyesen cselekedett, de nem teljes szívvel, és ezért Isten nem volt elégedett vele (2Krónikák 25:2).

Ha időt szánunk arra, hogy őszintén megvizsgáljuk indítékainkat, az fájdalmas feladat lehet, viszont nagyon értékes. Ha teljes szívvel szolgáljuk Istent, az közelebb visz minket hozzá.

A Biblia azt mondja, hogy nem azért kell jót cselekednünk, hogy az emberek lássák, s nem azért kell imádkoznunk, hogy imponáljunk másoknak. Ha az Úrnak tesszük, amit teszünk, akkor a jutalmunk Tőle fog jönni.

Szánj időt arra, hogy imádsággal megvizsgáld mindazt, amit teszel, és kérd Istent, hogy fedje fel előtted, ha valamelyik indítékod tisztátalan. Ha ez a helyzet, akkor Isten segítségével változtathatsz rajta. Azért tedd, amit teszel azért, mert valóban hiszed, hogy az Isten akarata számodra, és Őt akarod dicsőíteni. Így egyre bensőségesebb kapcsolatod lesz Istennel és közelebb kerülsz Hozzá.


Istent jobban érdekli, hogy miért teszünk dolgokat, mint az, hogy mit teszünk. Az emberek a tetteinket látják, Isten azonban a szívünket nézi!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon