Szolgáljátok egymást a házasságban

Szolgáljátok egymást a házasságban

Ti asszonyok, engedelmeskedjetek férjeteknek, ahogyan illik az Úrban. Ti férfiak, szeressétek feleségeteket, és ne legyetek irántuk mogorvák. Kol 3:18-19

Dave reggelente szereti a gyümölcssalátát. Ezért egyik reggel az Úr arra indított, hogy készítsek gyümölcssalátát a férjemnek.

A probléma csak az volt, hogy nem akartam gyümölcssalátát készíteni. Arra gondoltam: Miért nekem kell mindig ilyeneket csinálni neki? Az Úr türelemmel emlékeztetett, hogy amikor így szolgálom a férjemet valójában őt szolgálom.

Kíváncsi lennék hány házasságot lehetne megmenteni a válástól, ha férj és a feleség hajlandó lenne kimutatni a szeretetét azáltal, hogy szolgálják egymást. Úgy tűnik, hogy manapság mindenki szabad akar lenni és Jézus is szabaddá akar tenni minket. De Ő soha nem úgy gondolta, hogy önző módon használjuk ezt a szabadságot.  Ő azt szeretné, ha szeretetben szolgálnánk a házastársunkat.

Én egyértelműen szeretem a férjemet és néha ez a szeretet a szolgálaton keresztül mutatható ki a legjobban. A szavak csodálatosak, de amikor szeretetben jársz, az elköteleződésedet is kimutatod a szeretet cselekedetei által.

Bátorítalak, hogy tettekkel is támasztd alá a szeretetedet. Kérd Istent, hogy mutassa meg neked hogyan szolgáld a házastársadat és hogyan áldd meg őt ma.

Ima: Istenem, nem akarok önző lenni a házasságomban. Segíts, hogy úgy szolgáljam a házastársamat, ahogy Te szeretnéd, és ne csak szavakkal szeressem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon