Titkos ima

Titkos ima

Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked. —Mát. 6:6

Bár vannak nyilvános vagy csoportos imák, imaéletünk nagy részét titkos imák teszik ki, amelyeket titkos helyen, titokban mondunk.

A “titkos ima” azt jelenti, hogy nem mondjuk el minden ismerősünknek, hogy milyen személyes élményeink vannak az imádságban, és mennyit imádkozunk. Azokért a témákért és emberekért imádkozunk, amelyeket Isten a szívünkre helyez, és imáinkat megtartjuk kettőnk közt, hacsak nincs igazán jó okunk az ellenkezőjére. Nem vagyunk hajlandóak imáinkat fitogtatni, hogy lenyűgözzünk másokat.

Ahhoz, hogy az imát helyesen “titkos imának” nevezzük, alázatos szívből kell fakadnia, ahogyan azt a megvetett vámszedő imája is mutatja a Lukács 18:10-14-ben. Megalázkodott, lehajtotta a fejét, és csendesen, alázattal kérte Istent, hogy bocsásson meg neki. Őszinteségére válaszul, életre szóló bűne egy pillanat alatt eltörlődött.

Isten nem adott nekünk bonyolult, nehezen követhető útmutatót az imádsághoz. A Vele való beszélgetés egyszerű és erőteljes módja annak, hogy közelebb kerüljünk hozzá.


Építsd az Istennel való kapcsolatodat azáltal, hogy naponta időt töltesz Vele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon