Várd A Valódit

Várd a valódit

„törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsolt.34,15.)

Rengeteget tanítok arról, hogy Isten követése közben kövessük a békességet, de azt szeretném, ha megértenéd, hogy létezik hamis béke is, és ezzel is tisztában kell lennünk. Például mikor nagyon erősen meg akarunk tenni valamit, az egy hamis békesség érzést produkálhat bennünk, ami valójában pusztán érzelmi eredetű. Idővel ez a hamis békesség eltűnik, és Isten igazi akarata nyilvánvalóvá válik. Emiatt soha nem szabad túl gyorsan meghoznunk fontos döntéseket. Mindig bölcs és okos dolog egy kicsit várakozni.

Mondok egy példát. Valaki, akit Dave és én is nagyon szeretünk, szükségben volt, és segíteni akartunk neki. Ezzel nagy örömet szereztünk volna neki, és egy régi vágyát teljesítettük volna be az illetőnek. Lelkesen mentem Davehez, aki egyetértett velem abban, hogy segítenünk kellene. tervet készítettünk, de ahogy elkezdtük megvalósítani, egyre kevésbé éreztem békességet. Ez problémát okozott, mert elköteleztük magunkat a segítségnyújtásra, és nem akartam megszegni a szavamat. Azt még be is ismerem, ha tévedek, de nem akartam csalódást okozni annak, aki számított ránk.

Eltelt néhány hét és folyamatosan imádkoztam a helyzettel kapcsolatban. Végül olyan szinten nem volt már békességem, hogy odamentem az érintett személyhez, és azt mondtam: „Valami nincs rendben a tervünkkel; abszolút nincs benne békességem.” Nagy megkönnyebbülésemre ő is ugyanígy érzett. Megengedtem, hogy a terv iránti lelkesedésem egy hamis békességérzetet produkáljon, ami idővel el is múlt.


Isten szava ma hozzád: Ne hozz komoly döntéseket addig, amíg meg nem bizonyosodtál róla, hogy valódi békesség van benned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon