Bëjini Njerëzit Prioritet

Bëjini Njerëzit Prioritet

Sa për mua, mos ndodhtë kurrë që unë të mëkatoj kundër Zotit duke hequr dorë nga lutjet për ju; përkundrazi, do t’ju tregoj rrugën e mirë dhe të drejtë (1 SAMUELIT 12:23)

Një çelës për lutjen efektive është të përqendrohemi te të tjerët dhe të mos fiksohemi me nevojat tona. Ne me siguri mund të lutemi për veten dhe t’i kërkojmë Zotit që të plotësojë nevojat tona, por ne duhet të shmangim lutjen për veten gjatë gjithë kohës. Lutjet e kënaqësisë vetjake -lutjet egoiste, të përqendruara tek vetja-nuk janë efektive, kështu që ne me të vërtetë duhet të sigurohemi që të kalojmë kohë duke u lutur edhe për njerëzit e tjerë. Unë jam duke dëgjuar vazhdimisht për katër ose pesë njerëz që kanë nevojë për lutje, dhe pikërisht kur disa prej atyre lutjeve të marrin përgjigje, unë do të bëhem e vetëdijshme për njerëzit e tjerë për të cilët duhet të lutem. Jeta juaj ndoshta është e ngjashme. Ju dëgjoni për dikë që ka humbur kohët e fundit një person të dashur, dikë që ka nevojë për punë, dikë që ka nevojë për një vend për të jetuar, dikë që sapo ka marrë një raport të keq nga mjeku, dikë fëmija i të cilit është i sëmurë, ose dikush bashkëshorti i të cilit sapo është larguar.

Njerëzit kanë të gjitha llojet e nevojave dhe ata kanë nevojë për lutjet tona. Zoti dëshiron që ne të lutemi për njëri -tjetrin me dashuri dhe dhembshuri të sinqertë. Kur lutemi për njerëzit e tjerë, ne po mbjellim fara që do të sjellin një korrje në jetën tonë. Mbaj mend një grua që më tha se ajo ndoqi një nga konferencat e mia ku u luta që njerëzit e sëmurë të shëroheshin. Edhe pse kishte leucemi, ajo filloi të lutej që të tjerët të shëroheshin dhe as që mendoi të lutej për veten e saj. Javën tjetër ajo pati një takim me mjekun dhe pas një kontrolli dhe analizave të gjakut asaj iu tha se megjithëse ata nuk e kuptonin se çfarë ka ndodhur, ajo nuk e kishte më sëmundjen.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Sa më shumë fokusoheni tek të tjerët, aq më shumë afrohet Perëndia tek ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon