Cilin Zë Po Dëgjon?

Cilin Zë Po Dëgjon?

Ju lutem, pra, o vëllezër, nëpërmjet [gjithë] dhembshurisë së Perëndisë, t’i paraqitni trupat tuaj [me gjithë gjymtyrët dhe aftësitë fizike] si fli të gjallë, të shenjtë, të pëlqyeshëm për Perëndinë, që është shërbesa juaj e mençur. (ROMAKËVE 12:1)

Në mënyrë që t’i bindemi vargut për sot, ne duhet të zgjedhim që ti japim Zotit “gjymtyrët dhe aftësitë tona fizike.” Me fjalë të tjera, ne i ofrojmë Atij trupat tanë, mendjet, aftësitë dhe emocionet tona. Ne duhet të jemi të kujdesshëm të mos lejojmë që djalli të përdorë mendjet tona. Mendja e njeriut është fusha e tij e preferuar e betejës dhe ai do të ngacmojë mendimet tona gjatë gjithë ditës, mendime që do ta mbytin zërin e Zotit nëse zgjedhim t’i dëgjojmë. Mendimet që na dërgon djalli janë zakonisht dinake, të mprehta dhe mashtruese, kështu që ne do t’i kemi të lehta për t’i besuar. Ai gënjen, akuzon dhe na thotë çdo gjë që mund të mendojë për të na vjedhur gëzimin, për të na grabitur qetësinë dhe për të na bërë të ndihemi të turpëruar, fajtorë dhe të padenjë. Ai na e mbush mendjen me mendime të paperëndishme për njerëzit e tjerë. Ne nuk mund ta ndalojmë atë nga dërgimi i mendimeve në rrugën tonë, por ne mund t’u rezistojmë atyre me fuqinë e Krishtit. Atëherë ne mund t’i kthejmë qëllimisht mendimet tona drejt Perëndisë dhe gjërave që Ai na flet.

Për të qenë e sinqertë, ka ditë kur më duhet të shporr një shumicë mendimesh, pikërisht në kohën kur po vendos grimin tim! Por, faleminderit Zotit, di si ta bëj. Mund ta bësh edhe ti. Mendoni për këtë në këtë mënyrë: dy zëra po konkurrojnë për vëmendjen tuaj. Mund të përqendroheni në njërën ose tjetrën. Zgjidhni të dëgjoni zërin e Perëndisë dhe të mendoni për gjërat që Ai thotë, jo për gjërat që thotë armiku. Kur i mbushim mendimet tona me gjërat e duhura, ato të gabuara nuk kanë vend për të hyrë.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Jepja Perëndisë mendjen tënde dhe përqen- drohu tek mendimet që Ai të flet ty.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon