Dëshiron Të Njohësh Vullnetin E Perëndisë?

Dëshiron Të Njohësh Vullnetin E Perëndisë?

Në gjithçka falënderoni, sepse i tillë është vullneti i Perëndisë në Krishtin Jezus për ju. (1 THESALONIKASVE 5:18)

Një nga arsyet kryesore që shumë njerëz duan të dëgjojnë zërin e Perëndisë është se ata duan që Ai t’u tregojë se cili është vullneti i Tij për jetën e tyre. Ndonjëherë njerëzit e trajtojnë vullnetin e Zotit si misterin më të ndërlikuar të botës dhe thonë gjëra të tilla si: “Epo, vetëm po ta dija vullnetin e Zotit, do të bindesha” ose “Unë me të vërtetë dua të ndjek Zotin; unë thjesht nuk jam e sigurt se cili është vullneti i Tij.”

Nuk mund të them nëse vullneti i Zotit është apo jo që ju të transferoheni në Minneapolis, të ndryshoni punë ose të merrni rolin kryesor në shfaqjen e Pashkëve në kishë, por mund t’ju jap një mënyrë absolutisht të sigurt për të njohur dhe bindur vullnetit të Zotit për jetën tuaj: ji mirënjohës. Jini mirënjohës – gjatë gjithë kohës, pavarësisht se çfarë kaloni. Kjo është e drejtë; thjesht mbani një zemër mirënjohëse në çdo rrethanë dhe kjo do të hapë rrugën për drejtim më të qartë në të gjitha gjërat e tjera. Ndonjëherë falënderimi vjen lehtë dhe ndonjëherë është i vështirë, por nëse do të zhvilloni dhe mbani një qëndrim falënderues, do të jeni në vullnetin e Zotit.

Vini re se vargu i mësipërm nuk na udhëzon të jemi thjesht mirënjohës për gjithçka; na thotë të jemi mirënjohës në çdo gjë. Për shembull, le të themi se e hapni frigoriferin një ditë dhe shihni që drita është e fikur dhe ushqimi juaj nuk është aq i ftohtë sa duhet. Nuk duhet të filloni të falënderoni Zotin që frigoriferi është prishur, por mund të jeni mirënjohës që keni një frigorifer dhe që keni ushqim për të vendosur në të. Do të thotë të jesh mirënjohës që mund të riparohet dhe të mbash një zemër mirënjohëse ndërkohë që je duke pritur që të rregullohet. Ju inkurajoj të praktikoni falënderimin ndërsa kaloni ditën tuaj sot dhe çdo ditë tjetër.


FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Falenderoni në gjithçka.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon