Gjej Kohë për Perëndinë

Gjej Kohë për Perëndinë

Por ata që shpresojnë te Zoti [që presin, kërkojnë dhe shpresojnë tek Ai], fitojnë forca të reja, ngrihen me krahë si shqiponja, vrapojnë pa u lodhur dhe ecin pa u lodhur. (ISAIA 40:31)

Ne jetojmë në një botë të trazuar dhe pothuajse gjithçka që bëjmë duket të jetë urgjente. Armiku ka qenë jashtëzakonisht i suksesshëm në planin e tij për t’i mbajtur njerëzit të mos luten dhe të kalojnë kohë në Fjalën e Perëndisë duke na mbajtur tmerrësisht të zënë. Ne jetojmë nën presion të jashtëzakonshëm dhe vrapojmë nga një gjë në tjetrën, deri në pikën që shpesh neglizhojmë gjërat që janë vërtet të rëndësishme në jetë: Zotin, familjen dhe marrëdhëniet e tjera, shëndetin tonë dhe ndërtimin e jetëve tona shpirtërore. Atëherë ne stresohemi gjithnjë e më shumë – dhe e vetmja mënyrë për ta përballuar këtë dhe për ta rikthyer jetën në rregull është të lidhemi me Perëndinë dhe të dëgjojmë atë që Ai na thotë. Është e vërtetë; ne me të vërtetë nuk mund ta përballojmë jetën larg Tij. Ne nuk mund ta përballojmë presionin, konfuzionin dhe stresin pa Të. Martesat tona do të vuajnë, fëmijët tanë do të vuajnë, financat tona do të ngatërrohen, marrëdhëniet tona nuk do të lulëzojnë – nëse nuk kalojmë kohë në Fjalën dhe në lutje. Perëndia do të na forcojë dhe do të na mundësojë ta trajtojmë jetën në mënyrë paqësore dhe me mençuri nëse fillojmë të lutemi për gjërat, në vend që thjesht të përpiqemi të kalojmë ditën. Kur marrim kohë me Perëndinë dhe dëgjojmë zërin e Tij, Ai përtërin forcën tonë dhe na mundëson të përballojmë jetën dhe të mos lodhemi. Por ne duhet të fillojmë duke përdorur me mençuri kohën që kemi, duke e vënë gjithmonë Perëndinë në vend të parë.

FJALA E PERËNDISË PËR SOT: Merr kohë të dëgjosh zërin e Perëndisë çdo ditë.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon