lejoni paqen të mbizotërojë në jetën tuaj

lejoni paqen të mbizotërojë në jetën tuaj

Dhe paqja e Perëndisë, për të cilin ju u thirrët në një trup të vetëm, të mbretërojë në zemrat tuaja; dhe jini mirënjohës! – Kolosianëve 3:15

Ne të gjithë kemi emocione dhe janë vendosur aty për të qëndruar. Mendoj se një nga qëllimet kryesore të çdo besimtari duhet të jetë qëndrueshmëria emocionale. Duhet të kërkojmë Perëndinë për të mësuar si të menaxhojmë emocionet tona në vend që t’i lejojmë ato të na menaxhojnë.

Mendoni për këtë: Nuk keni dalë për pazar për të blerë diçka specifike. I keni bërë një përkushtim Zotit të dilni nga borxhi dhe keni vendosur të bëni kujdes me shpenzimet dhe jo të blini gjëra që nuk ju duhen. Duke bërë pazar, zbuloni se dyqanet kanë ulje 50%. Çfarë bëni ju? A ndiqni emocionet tuaja dhe dorëzoheni, apo prisni derisa emocionet tuaja të qetësohen përpara se të merrni një vendim?

Perëndia do që të merrni vendime të udhëhequr nga paqja. Duke lejuar paqen e tij t’ju udhëheqë, shpesh do të thotë të prisni pak derisa emocionet të qetësohen, pastaj të kontrolloni nëse besoni vërtet se është gjëja e duhur për t’u bërë.

Mos lejoni emocionet të marrin vendime për ju. Gjithmonë ndiqni paqen.


Lutje

Zot, unë zgjedh të lejoj paqen tënde të zotërojë në zemrën time. Unë nuk dua të marr vendime bazuar në emocionet e mia, por dua të zgjedh me qetësi dhe paqe shtegun nëpër të cilin Ti më kërkon të eci.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon