Pa dhimbje S’ka Fitore

Pa dhimbje S’ka Fitore

Fryma e Zotit, Zoti është mbi mua, sepse Zoti më ka vajosur për t’u dhënë një lajm të mirë të përulurve; më ka dërguar të lidh plagën e atyre që e kanë zemrën të thyer, të shpall çlirimin e atyre të shpall vitin e hirit të Zotit dhe ditën e hakmarrjes të Perëndisë tonë, për të ngushëlluar tërë ata që pikëllohen, për t’u dhënë gëzim atyre që pikëllohen në Sion, për t’u dhënë atyre një diademë në vend të hirit, vajin e gëzimit në vend të zisë, mantelin e lavdërimit në vend të një fryme të ligështuar, me qëllim që të quhen lisa të drejtësisë mbjellja e Zotit, për të paraqitur lavdinë e tij. ISAIA 61:1-3

Kur kalojmë në tërësinë emocionale, edhe me Frymën e Shenjtë që na drejton, dhimbja e procesit të shërimit nga plagët emocionale mund të jetë më traumatike sesa përjetimi i dhimbjes fizike. Për shkak se përjetova kaq shumë dhimbje emocionale në fillim të jetës sime, u lodha nga lëndimi. Po përpiqesha të gjeja shërim duke ndjekur udhëheqjen e Frymës së Shenjtë, megjithatë nuk mund ta kuptoja pse procesi duhej të ishte kaq i dhimbshëm.

Zoti më zbuloi se isha fshehur pas shumë “porteve të dhimbjes”. Isha thellë në robëri, duke u strehuar pas personaliteteve, pretendimeve dhe fasadave të rreme. Fillova të kuptoj se kur njerëzit nxirren nga robëria në liri, ata duhet të kalojnë përsëri nëpër porta të ngjashme dhimbjeje për të kaluar në anën tjetër të atyre dyerve. Ata kalojnë përmes përgjigjeve emocionale ndaj dhimbjes së tyre fillestare ndërsa Zoti i drejton të përballen me çështje, njerëz dhe të vërteta që janë të vështira. Lajmi i mirë është se ne nuk duhet të përballemi me to vetë. Ai është gjithmonë pranë jush dhe Ai do t’ju sjellë në një vend shërimi nëse ju e lejoni Atë.


Falënderoni Perëndinë, Ai i shëron zemërthyerit, i hap dyert e burgut dhe i liron robërit! Ju nuk duhet të jetoni në dhimbjen e së kaluarës suaj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon