A legjobbat hinni

A legjobbat hinni

. . . Mert amivel csordultig van a szív, azt szólja a száj. —Mt. 12:34

Az Istenhez közel álló ember pozitív, felemelő, építő gondolatokat gondol más emberekről, valamint önmagáról és saját körülményeiről.

Előbb kedves gondolatokat kell gondolnod arról az emberről, akit aztán buzdítani akarsz. Ne feledd, ami a szívedben van, az jön ki a szádon (Mt. 12:34). A gondolatok és a szavak olyan edények vagy fegyverek, amelyek teremtő vagy romboló erőt hordoznak (Péld. 18:21). Ezért olyan fontos, hogy szándékosan “szeretetben gondolkodjunk”.

Arra bátorítalak, hogy küldj szeretetteljes gondolatokat más emberek felé! Mondj bátorító szavakat! Állj mások mellé, és buzdítsd őket arra, hogy haladjanak előre a szellemi életükben. Mondj olyan szavakat, amelyek másokat jobb kedvre derítenek, és amelyek bátorítják és erősítik őket.

Mindenkinek van már így is elég problémája. Nem kell a gondjaikat azzal tetéznünk, hogy elszomorítjuk őket. Egymást építhetjük szeretetben (1Thessz. 5:11). A szeretet mindig a legjobbat hiszi el mindenkiről (1Kor. 13:7).


Isten Igéjének engedelmeskedve élünk, ha gondolataink, cselekedeteink és magatartásunk összhangban van azzal, amit az Ige mond.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon