Elbánni a félelemmel

Elbánni a félelemmel

„Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?” Zsolt 27:1

Lehetetlen betölteni az Isten által adott rendeltetésed, ha megengeded, hogy a félelem uralja a gondolataidat. Amikor már előre rettegünk attól mi fog történni, az a félelem egy formája, és ha megengedjük, hogy az elménkben megmaradjon, akkor ez felerősíti a nehézségeinket és megrabolja az örömünket.

Én is megtapasztaltam ezt a rettegés érzését, amikor Indiába készültünk egy konferenciára. Izgatott voltam a nagyszerű lehetőség miatt, de mégis csak a hosszú repülőútra tudtam koncentrálni és a szegényes körülményekre az országban. Az Úr azonban szólt a szívemhez és megmutatta, hogy le kell győznöm ezt a rettegést azáltal, hogy csak Rá fókuszálok és megmaradok az Igében. Ha megengedtem volna magamnak, hogy az út negatív aspektusaira koncentráljak, az elvette volna az örömömet és az izgalmat, amit Isten nekem szánt.

A rettegés egy csapda, határozottan ellene kell állni, hogy ne ess bele. Ha olyan helyzetek merülnek fel, amik félelmet vagy rettegést keltenek a szívedben, mint pl. a jövő bizonytalanságától vagy egy új helyzet kihívásaitól való félelem, fordulj a Zsolt 27:1 verséhez és valld meg hangosan imában: „Világosságom és segítségem az Úr, kitől félnék? Életemnek ereje az Úr, kitől rettegnék?”

Ima: Uram, megvallom, hogy Te vagy a Világosságom és segítségem és ezért nem kell félnem semmitől az életben. Benned van győzelmem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon