Eggyé válni azt jelenti, hogy élvezni egymás jelenlétét

Eggyé válni azt jelenti, hogy élvezni egymás jelenlétét

 „Felfigyelve istenfélő és tiszta életetekre.” 1Pét 3:2

Sok örömöt tapasztalhattok meg a házasságban, amikor elkezditek élvezni egymás társaságát. Tudjátok, hogy Isten nem azért rakott benneteket össze, hogy boldogtalanok legyetek? Nem azért rakott benneteket össze, hogy harcoljatok, piszkáljátok egymást vagy próbáljátok megváltoztatni a másikat.

A Biblia azt mondja, hogy a feleség élvezze a férje jelenlétét, de szerintem ez mindkét félre igaz. Mégis ritkán hallani ezt, hogy egy asszony azt mondja “Annyira élvezem a kapcsolatomat a férjemmel” vagy egy férfi azt mondja “Annyira élvezek a feleségemmel lenni.”

Pedig a házasságban Isten szeretné, ha élveznénk egymás társaságát. Szeretné, ha te és a társad együtt nevetnétek és szórakoznátok. Belátom, hogy ez nem könnyű. A házasságnak megvannak a maga kihívásai, de a különbözőségek ellenére megkérheted Istent, hogy mutasson neked csodálatos dolgokat a társadban. Kérd meg, hogy úgy lásd a társadat, ahogy Ő látja, hiszen Ő meghalt érte is, ahogyan érted.

Amikor Isten szemszögéből tekintetek egymásra, az öröm természetes módon betölti a szíveteket és élvezhetitek egymás jelenlétét.

Ima: Istenem, szeretném élvezni a kapcsolatot a házastársammal. Még akkor is, ha a házaság nehéz, segíts, hogy úgy lássam őt, ahogy Te, és örömmel tudjunk időt tölteni egymással.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon