Válassz jobb gondolatokat és jobb életed lesz

Válassz jobb gondolatokat és jobb életed lesz

 „Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi.”Péld 18:21

Ez az ige egyértelműen azt mondja, hogy élet és halál van a szavakban, amiket kimondunk. Fontos, hogy megtanuljuk kontrollálni a szánkat, de az is fontos, hogy helyesen tegyük ezt.

Vannak, akik próbálják ugyan a szájukat kontrollálni, de a gondolataikkal nem foglalkoznak. Ez olyan, mintha leszaggatnánk a gyomot, de nem húznánk ki a gyökerét és ezért a gyom mindig visszanő. Ha először nem tanulod meg kontrollálni az elmédet, soha nem fogod kontrollálni a szádat.

Gyakran kísértenek minket rossz gondolatok, de ezeket nem kell elfogadni. Van választásunk! Tudatosan választhatunk helyes gondolatokat és így helyesen fogunk beszélni is.

Választhatsz életadó gondolatokat azáltal, ha hallgatod, olvasod gondolkodsz és beszélsz Istenről és az Igéjéről. Ami benned van, az meg fogja találni az utat kifele. Így amikor jóval töltöd meg az elmédet, pozitív, erőteljes, életadó dolgokkal Istentől, akkor a pozitív, erőteljes, életadó szavak természetes módon fognak áradni belőled.

Ima: Szent Szellem, szeretném megváltoztatni a gondolataimat, hogy életadó szavakat szóljak. Segíts megújítani az elmémet az igéiddel, hogy a szavaim is Téged tükrözzenek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon