Találd meg az erőt, amivel legyőzöd a kísértést

Találd meg az erőt, amivel legyőzöd a kísértést

„Azután így szólt tanítványaihoz: Lehetetlen, hogy botránkozások ne essenek; de jaj annak, aki által esnek.” Lk 17:1

A kísértés az idők kezdete óta komoly problémát okoz, és a mai napig is életünk része. Akár tetszik, akár nem, foglalkoznunk kell vele.  Lk 17:1-ben Jézus azt mondja, hogy mindig lesznek kísértések.

De miért is kell kísértésekkel bajlódnunk? Mert megerősíti a hitünket- vagy a szellemi izmainkat. Ha nem kéne a kísértésekkel szembenézni, akkor soha nem ismerénk meg a szellemi erőnket. A szellemi erő fejlesztéséhez, át kell jutnunk különböző kisebb és nagyobb megpróbáltatásokon.

Lukács 4-ben, Sátán megkísértette Jézust, azt remélve, hogy talál egy gyenge területet, amit birtokba vehet. De Jézus szilárdan állt és legyőzte az ellenséget. Bátorítalak, hogy tedd azt, amit Jézus, amikor megkísértetett. Egyenesen Isten Igéjéhez fordult. Isten előre tudta, hogy Jézus átmegy a próbán és hiszem, hogy bennünk is bizodalma van, mert tudja, ha Jézus példáját követjük, legyőzzük a kísértést és mi is átmegyünk a próbákon.

Ima: Istenem, köszönöm, hogy segítesz visszautasítani és legyőzni az ellenség kísértéseit. Ha jön a kísértés, egyenesen az Igédhez fordulok és használom az igazságodat, hogy legyőzzem a próbákat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon