A zárt ajtók mögötti fájdalom

A zárt ajtók mögötti fájdalom

Akik könnyezve vetettek, ujjongva arassanak! —Zsolt. 126:5

Sokunk számára megbocsátani azoknak, akik bántottak minket, az érzelmi gyógyulás legnehezebb része. Még akadályozó blokk is állhat ennek útjában. Azok, akik csúnya sérülést szenvedtek el másoktól tudják, hogy sokkal könnyebb kimondani a szót “megbocsátok”, mint valójában megtenni.

Először is hadd mondjam el, hogy nem lehetséges jó érzelmi egészséget fenntartani, amíg keserűséget, neheztelést és megbocsátatlanságot érzünk valaki iránt. Ez mérgezi a rendszeredet. Jobban sem leszel, amíg ezek ott vannak benned. Mikor végül megengedtem az úrnak, hogy kezdjen el dolgozni az életemben, megmutatta nekem, mit rejtegetek a “fájdalom zárt ajtói” mögött – a múltam fájdalmas eseményeit és helyzeteit. Áthaladni ugyanilyen vagy hasonló ajtókon, és megszabadulni, meggyógyulni azt jelentette, hogy szembesülnöm kellett a problémákkal, emberekkel és igazságokkal, ezt nagyon nehéznek találtam, csaknem lehetetlennek, hogy saját erőmből megtegyem.

Ne félj a gyógyulás fájdalmától! Megvan a kísértés, hogy elmenekülj, de az Úr közel van hozzád és át akar vinni a problémáidon. Mindig jobb keresztülmenni valamin, mint elmenekülni előle. Tarts ki, amikor szükséges, tudván, hogy a másik oldalon ott vár az öröm.

Nem Isten okozza a sebeinket és sérüléseinket. Ha ezek azonban kellemetlenek rajtunk, Ő képes rá, hogy csodákat hozzon ki a hibáinkból.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon