Lépj túl a bánkódáson és válaszd az újat

Lépj túl a bánkódáson és válaszd az újat

„Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.” 2Kor 5:17

A rossz választásokat általában megbánjuk, és ilyen esetekben hagynunk kell, hogy ezek megtanítsanak minket jobb választásokat hozni a jövőben.

Én is saját tapasztalatból tudom, hogy a rossz választás megbánáshoz vezet. Emlékszem, néhány évvel ezelőtt, amikor a tükörbe nézve megláttam milyen látványos különbség van köztem és a férjem Dave között. Ő erős volt és egészséges, mert egész életén át sportolt, és ezért jó kondícióban volt. Nagyon bántam, hogy én nem vagyok olyan erős, mint Dave, de aztán rájöttem, hogy tehetek ennek érdekében. Most már rendszeresen sportolok, és csodálatos az a változás, amit megtapasztaltam.

A Biblia azt mondja, hogy új teremtény vagy. Nem kell a régi módon élned, hanem hozhatsz új, jobb döntéseket a Szent Szellem felhatalmazása által. Ha úgy érzed, valamelyik múltbeli balga döntésedet megbántad, ne engedd megtéveszteni magad azzal a gondolattal, hogy most már túl késő változtatni. Kezdd el azt tenni, ami helyes, és tarts ki mellette.

Ha jobb dolgokat fogsz választani, meg fogod tapasztalni azt az életet, amiben naponta élvezheted Isten áldásait.

Ima:

Szent Szellem tudom, hogy új teremtés vagyok. Nem akarom a múlt miatti bánkódással élni az életem. Segíts, hogy jó döntéseket hozzak, és élvezzem a jövőt, amit tartogatsz számomra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon