Bízz benne a folyamatban

Bízz benne a folyamatban

„Ha a halál árnyéka völgyében járok is, nem félek semmi bajtól, mert te velem vagy: vessződ és botod megvigasztal engem.” Zsolt 23:4

Gyakran gondoljuk, hogy bíznunk kell Istenben, hogy megkapjuk azokat a dolgokat, amire szükségünk van, vagy amiket akarunk. De az igazi bizalmi kapcsolat Istennel túlmegy azon, hogy csak azért bízunk benne, hogy kapjunk valamit. Meg kell tanulni bízni Benne a folyamat egészében, amíg megvalósul az, amire vágyunk.

Volt olyan idő az életemben, amikor erősen arra összpontosítottam, hogy valami miatt bízzak Istenben, azt mondtam: „Ezt akarom” és „erre és erre van szükségem Istenem”. De Ő megmutatta nekem, hogy a legfontosabb dolog az életemben nem az volt, hogy megkapjam azokat a dolgokat.

Meg akart tanítani, hogyan bízzak Benne annyira, hogy minden helyzeten folyamatosan, szilárdan, jó hozzáállással menjek át. Meg kellett tanulnom, hogy nem mindig ment ki a nehéz körülményekből, de mindig velünk van, amikor átmegyünk ezeken.

Isten nem mindig ment ki mindenből, amikor mi úgy gondoljuk, hogy kéne. Ma, ahelyett, hogy csak a végeredményre koncentrálnál, vedd észre, hogy Isten most is veled van. Közel van hozzád, ezért bízz Benne, hogy végigkísér a folyamaton.

Ima:

Istenem, annyira örülök, hogy velem vagy most is. Nemcsak azért bízok Benned, mert megadsz nekem dolgokat, hanem bízok Benned minden élethelyzetben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon