Alkalmazkodás és igazodás

Alkalmazkodás és igazodás

A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők. —Róm. 12:10

A mindennapokban úgy mutathatjuk be Isten szeretetét, hogy másokat részesítsünk előnyben. Emberi testünk természetes reakciója nem az, hogy valaki mást magunk fölé helyezzünk. Hajlamosak vagyunk először a saját szükségleteinket nézni, de a szeretet megköveteli, hogy alkalmazkodjunk és igazodjunk mások szükségleteihez.

Ahhoz, hogy valaki mást engedjünk előbbre, vagy hogy ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy másik embernek legyen a legjobb valamiből, mentális alkalmazkodásra van szükség a részünkről. Azt terveztük, hogy mi leszünk az elsők, vagy miénk a legjobb, de a szeretet alkalmazkodik és igazodik – inkább a második helyet választja. Mi siettünk, hogy eljussunk oda, ahová menni akartunk, de a szeretet úgy dönt, hogy bevár valaki mást, akinek látszólag nagyobb szüksége van rá.

Minél közelebb vagyunk Istenhez, annál inkább gyökerezünk és megalapozódunk a szeretetben (Ef. 3:17). Az, hogy valaki mást részesítünk előnyben, Isten szeretetének mellékterméke. Minél inkább tudjuk, hogy szeretve vagyunk, annál inkább meg akarjuk osztani ezt a szeretetet másokkal.

Minden nap számtalan lehetőségünk van az alkalmazkodásra és az igazodásra. Ha azonban saját terveink rabjai vagyunk, nehéz lesz ezt megtenni. Arra bátorítalak, hogy kérd Istent, segítsen neked örömteli szívvel és pozitív hozzáállással alkalmazkodni és igazodni. Kérd Őt, hogy segítsen megtapasztalni a szeretetből fakadó örömöt és békességet.


Csak Isten szeretete változtathat meg minket úgy, hogy énközpontú egyénekből Isten és mások alázatos szolgálói legyünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon