Élj a világban, de ne légy a világból való

Élj a világban, de ne légy a világból való

Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való.” Jn 17:15-16

Manapság sokan folyamatos terhek alatt élik az életüket a végletekig túlfeszítve magukat. Ennek eredményeképp az összeomlás szélén állnak, a sokféle stressz, nyomás, csüggedés és negatívitás közepette. De a jó hír az, hogy mi keresztények, bár a világban élünk, a János 17 szerint mégsem vagyunk a világból valók. Nem kell a világ rendszere szerint élnünk és úgy reagálni ahogy a világ. A hozzáállásunknak és a felfogásunknak különböznie kell ettől.

A világ a nehézségekre felháborodással és csüggedéssel reagál, de Jézus azt mondta a Jn 14:27-ben, hogy ne engedjük ezt, és azt is mondta, hogy ne nyugtalankodjunk, ne csüggedjünk, ne háborogjunk. Ez a vers arra figyelmeztet, hogy más hozzáállásunknak kell lenni, mint a világnak.

Megfigyeltem, hogy a helyes hozzáállás és megközelítés teljesen megváltoztathatja a helyzetet. A helyes hozzáállás ajtót nyit Istennek, hogy természetfeletti módon munkálkodjon és segítsen neked. Ez a jó hozzáállás engedi meg, hogy a világban élj, de ne légy a világból való, még akkor se, ha a világ vesz körül.

Emlékezz, hogy mivel Krisztusban vagyunk, képesek vagyunk nyugodtan és bizakodóan megközelíteni a kihívásokat, melyekkel szembekerülünk.

 Ima: Istenem, azt mondtad még akkor is, ha a világban vagyok, nem kell, hogy a világból való legyek. A Te gondolkodásodat és hozzáállásodat választom. Még akkor is ha a világ vesz körül, azt választom, hogy Te békességeddel és Krisztus gondolkodásával fogok reagálni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon