Lehetsz egyedül anélkül, hogy magányos lennél

Lehetsz egyedül anélkül, hogy magányos lennél

„Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az Úr, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled.” 5Móz 31:6

A magány gyakran egy belső fájdalomként jut kifejezésre; lehet egy belső űr, vagy a gyengédségre való vágyakozás. Emellé párosulhat az üresség, haszontalanság és céltalanság érzése. Nagyon sok oka van az magánynak, de sokan nem ismerik fel, hogy nem kéne így élniük. Szembe szállhatnak és elbánhatnak ezzel.

Fontos felismerni, hogy csak azért, mert egyedül vagy, az nem azt jelenti, hogy magányos, vagy elhagyatott vagy. Nem mindig van lehetőség elkerülni az egyedüllétet, de nem kell a magány súlya alatt élni.

Isten igéje azt mondja, hogy légy erős és bátor, mert Isten mindig veled van. Fizikailag lehet, hogy egyedül vagy, de ez nem azt jelenti, hogy magányosnak kell lenned, mert szellemileg Isten mindig ott van. Ő nem hagy el és nem hagy cserben.

Legközelebb amikor a magány megpróbálja felütni a fejét az életedben, emlékezz 5Móz 31:6-ra! Valld meg hangosan, hogy Isten veled van és kezdj el beszélni hozzá! Ha helyet készítesz Neki, a jelenléte betölti az életed. Nem kell magányosnak lenned, hisz Isten jelenléte mindig veled van, bármerre mész.

Ima:

Istenem, annyira örülök, hogy mindig velem vagy. Tudom, hogy soha nem kell magányosnak lennem, mert Te velem vagy.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon