Az alázatos segítséget kap

Az alázatos segítséget kap

„Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején.” 1Pét 5:6

Jézus arra hív, hogy minden gondunkat és aggodalmunkat Őrá vessük. Vajon miért vonakodunk mégis oly sokan elengedni ezeket? Talán nem látjuk, hogy milyen borzalmasak vagyunk, amikor az aggodalom terhét hordozzuk?

Az egyetlen módja annak, hogy az életben győzelmet arassunk, ha Isten bölcsességét követjük. Ő pedig azt mondja, hogyha békeséget szeretnénk, akkor ne aggódjunk többé. Ezért amikor aggasztó dolgokkal kerülünk szembe, szükségünk van Isten segítségére. De hogyan kapjuk ezt meg? 1Pét 5:6 azt mondja, hogy meg kell aláznunk magunkat.

Ez elég egyszerűnek és világosnak tűnik, mégis vannak, akik még mindig küszködnek, mert túl makacsok ahhoz, hogy segítséget kérjenek. Pedig az alázatosak segítséget kapnak. Ezért ha nem működik úgy, ahogy gondoltad, akkor miért nem próbálkozol azzal, ahogy Isten mutatja?

Amikor megalázzuk magunkat és segítséget kérünk Istentől, akkor Ő erőt ad abban a helyzetben. És csak így élvezhetjük az életet. Ezért alázd meg magad ma és engedd, hogy Ő gondoskodjon mindarról, amik miatt aggódsz.

Ima:

Istenem, tudom, hogy egyedül nem vagyok képes aggódásmentesen irányítani az életemet, ezért ma megalázom magam és a segítségedet kérem. Bízom Benned és átadom Neked életem irányítását.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon