A megbocsátás az út az igazi békéhez és örömhöz

A megbocsátás az út az igazi békéhez és örömhöz

„Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt.” Lk 6:35

Néhány évvel ezelőtt valaki mesélt nekem egy illetőről, akivel üzleti kapcsolatban álltunk a szolgálatunk során. A barátom ugyanabban az étteremben ebédelt, és egy közeli asztalnál ülve  meghallott egy beszélgetést, ami rólam szólt – és nem jó dolgok hangzottak el.

Először mérges lettem és meg akartam mondani az illetőnek, hogy többet nem kötünk vele üzletet. De aznap este, a Szent Szellem szólt hozzám: „Nem ezt fogod tenni. Hanem azt, amit tanítasz. Veszel neki ajándékot és elmondod mennyire értékeled a szolgálatát, amit az évek során nyújtott”.

Nem volt könnyű, de Isten megadta a kegyelmet, hogy engedelmeskedjek a vezetésének és áldás legyek ennek az embernek.

Arra emlékszem ebből a helyzetből, hogy ahogy elkezdem abba az irányba lépni, hogy jót teszek vele, elkezdtem élvezni az egészet.

Ha együttérzéssel tudunk tekinteni azokra az emberekre, akik megbántottak, a boldogság érzése tölt be minket, ahogyan Isten öröme betölti a lelkünket.

Eszedbe jut most valaki, akinek meg kéne bocsátanod és akiért valami jót tehetsz? Gyakorold a megbocsátást és kövesd a békeségre és örömre vezető utat.

Ima:

Istenem, szükségem van a kegyelmedre, hogy engedelmeskedhessek az Igédnek, és jót tegyek azokkal, akik megbántottak. Tudom, hogy amikor megbocsátok és megáldom őket, belső békességgel és örömmel jutalmazol meg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon