A rangon aluli életnek magas ára van

A rangon aluli életnek magas ára van

„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri, lelkében pedig kárt vall? Vagy mit adhat az ember váltságdíjul a lelkéért?” Mt 16:26

Sátán azt szeretné, hogy egy alantas, rangon aluli életet élnénk, de Isten arra hív, hogy menjünk feljebb. Az egyik legnagyobb hiba amit elkövethetünk, ha megalkuvóvá válunk, és azt gondoljuk, hogy „jó az, ami most van, ez a legtöbb amit tehetünk”. Az alacsony elvárású gondolkodás visszatart minket, mert Isten csak annyit tud megtenni rajtunk keresztül, amennyit mi elhiszünk, hogy meg tud tenni.

Vigyázz, hogy ne elégedj meg szellemileg azzal, hogy „ez elég jó hely”. Én nem szeretnék átlagos lenni, mert nem egy átlagos Istent szolgálok. Isten a kiválóság Istene és az ő példáját szeretném követni. És ahogy a fenti igevers mondja, mit használ, ha megnyerjük az egész világot, de végül elveszítjük azt az áldott életet, amit Isten nekünk szánt.

A rangon aluli életnek magas ára van. Semmi nem ér annyit, hogy feladjuk érte azt a csodálatos, békés, örömteli, igaz, szent életet, ami Krisztusban a miénk lehet itt a földön.  Ha úgy éled az életed, hogy visszautasítod Isten akaratát és azt ahogy Ő szeretné, hogy élj, akkor rangon aluli életet élsz.

Isten azt szeretné, ha áldott lennél, de nem akarja, hogy ezt te próbáld biztosítani magadnak. Nem akarja, hogy dolgokat kergess vagy helyezz ő elé. Ne felejtsd el, hogyha először Istent keresed és az Ő királyságát, akkor minden neked tervezett áldás megadatik neked. Ez az áldott élet!

Ima: Uram, nem szeretnék megelégedni egy alacsony szintű élettel. Segíts, hogy Rád fókuszáljak, hogy a Te királyságod áldott életét élhessem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon