Bátrak kerestetnek!

Bátrak kerestetnek!

Légy erős és bátor. Józs.1:6

A bátorság szükséges tulajdonság, ha nagy dolgokat akarsz tenni Istenért. A vezetők nem mindig a legtehetségesebb emberek, viszont bátrak. Hálásak minden új lehetőségért, és akkor is kilépnek, amikor mások félelmükben visszahúzódnak. Bátor hitbeli lépéseket tesznek. Lehet, hogy időnként tévednek, de elég gyakran van igazuk ahhoz, hogy ez ne számítson.

Isten azt várja tőlünk, hogy gyarapodjunk, legyünk gyümölcsözőek és sokasodjunk (lásd 1Móz. 1:28). Ő értékeli a bátorságot; sőt, meg is követeli azt azoktól, akik mellette dolgoznak. Az Úr azt mondta Józsuénak, hogy át kell vennie Mózes helyét, és be kell vezetnie az izraelitákat az Ígéret Földjére, de volt egy kikötése: erősnek és bátornak kellett lennie. Az Úr Józsuéval volt, hogy megadja neki a szükséges bátorságot – és melletted is ott van.


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetben vagyok, amely nyomasztónak tűnik, köszönöm, hogy már megadtad nekem a szükséges bátorságot hozzá. Köszönöm, hogy velem vagy, és nincs mitől félnem. Köszönöm, hogy erős és bátor lehetek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon