Csak a helyes gondolatokat fogadd el

Csak a helyes gondolatokat fogadd el

„… Foglyul ejtünk minden gondolatot a Krisztus iránti engedelmességre.” 2Kor 10:5

Keresztényként nem kell elfogadunk minden gondolatot, ami felvillan az elménkben. Hanem hozzá kell mérünk ezeket a Szentírás mércéjéhez, ahogy a fenti igevers is mondja.

Itt egy gyakorlati példa: Ha valaki megbánt az érzéseidben, akkor hozz egy döntést ott, és azonnal, hogy nem idegesíted magad a nap végéig. Ez csak lehetőséget adna a Sátánnak, hogy elültesse benned a keserűség magját.

Ehelyett rögtön visszautasíthatod a negatív gondolatokat, hogy ne rabolja el az örömödet és a békességedet.

Fordulj Istenhez, és mondd ezt: „Atyám, szükségem van az erődre, hittel elfogadom a kegyelmedet, ami által megbocsáthatok azoknak, akik megbántottak vagy rosszul bántak velem. Kérlek, hogy áldd meg őket, és segíts nekem továbblépni az életben. Jézus nevében. Ámen.”

Ha az elménk megújul Isten Igéje által, megváltozik a gondolkodásmódunk és hozzáigazodik a Szentíráshoz. Ezután napról napra isteni korlátok veszik körbe és védelmezik a gondolatainkat. Ezek pedig nemcsak az ellenség megtévesztésétől óvnak, hanem segítenek egy élvezhetőbb, Isten szerinti életet élni.

Ima:

Uram, csak azokat a helyes gondolatokat szeretném elfogadni, amelyek összhangban vannak azzal, ahogy Te gondolkodsz, és ahogy Te beszélsz. Figyelmeztess, amikor az ellenség rossz gondolatokat sugall, hogy az Igéd alapján foglyul ejtsem ezeket a Krisztus iránti engedelmességre.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon