Élj a jelenben… és élvezd azt!

Élj a jelenben… és élvezd azt!

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múltakon tűnődjetek! Ézs.43:18

A Krisztusban való élet egyik gyönyörűsége, hogy minden nap egy új kezdet – egy újrakezdés. Nem kell megbánnunk a tegnapot, vagy rettegnünk a holnaptól. Ünnepelhetjük a mát, hálásak lehetünk Isten jelenlétéért minden pillanatban.

Van egy mondás, amit nagyon szeretek, és így hangzik: “A tegnap már történelem. A holnap egy rejtély. A ma egy ajándék; ezért hívják ajándéknak”. (az angolban a “present” (jelen) szó ajándékot is jelent. – a ford. megjegyzése)

Élvezhetjük életünk minden pillanatát, és a jelenre összpontosíthatunk. Nem szabad a múlton rágódnunk, vagy túlságosan a jövőbe tekintenünk, azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy a jelen pillanat Isten ajándéka számunkra. Döntsük el, hogy hálásak leszünk a mai napért, éljük meg teljes mértékben, és élvezzük minden egyes pillanatát!


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm a mai nap ajándékát. Függetlenül múltbeli problémáimtól vagy jövőbeli kihívásaimtól, úgy döntök, hogy a jelenben Veled ünneplem az életemet. Köszönöm, hogy ezt a napot Te teremtetted; örülni és örvendezni fogok rajta.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon