Istennek nagyszerű terve van számodra

Istennek nagyszerű terve van számodra

„Mindenki a saját tetteit vizsgálja meg, és akkor csakis a maga tetteivel dicsekedhet és nem a máséval.” Gal 6:4

Nagyon fontos elkerülni, hogy összehasonlítgassuk magunkat másokkal, Isten ugyanis nem szeretné azt, hogy frusztráltak legyünk, és értéktelennek érezzük magunkat.

Összehasonlítani az életünket másokéval, nem szül jót senkinek, se nekik, se nekünk. Nem fair velük szemben, mert, ha elkezdünk irigykedni arra, amijük van, amit tudnak, ahogy kinéznek, akkor ellenérzések támadnak bennünk irántuk. És többé nem tudjuk őket olyan csodálatos emberekként értékelni, ahogy Isten megteremtette őket.

Önmagunkkal szemben is butaság, mert ezzel lekorlátozzuk Isten tervét az életünkre. Az összehasonlítással ezt kommunikáljuk Istennek: „Le akarom korlátozni a munkádat az életemben erre az egy dologra: olyan akarok lenni, mint ez az ember.”

De Istennek személyre szabott terve van mindannyiunk életére. Ez a terv pedig jóval nagyobb, mint amit el tudsz képzelni. Ezért ne Isten mások életére vonatkozó tervét figyelgesd, hanem arra koncentrálj, amit neked tervezett, és tudd elfogadni az ebben kibontakozó áldásokat.

Ima:

Szent Szellem, segíts nekem őszintén átvizsgálni a szívemet, és feltárni minden irigységet, ellenérzést, frusztrációt, ami abból fakadt, hogy összehasonlítottam magam másokkal. Azzá akarok válni, akivé szeretnéd, és az Általad tervezett életet szeretném élni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon