Segítség önmagad elfogadásához

Segítség önmagad elfogadásához

„…hitünkben való közösséged eljuttasson téged mindannak a jónak a megismerésére, amely Krisztusért van bennünk.” Fil 1:6

Lehet, hogy nem gondolsz túl sokat magadról, de Isten szeretné, ha tisztában lennél azzal, hogy ki vagy Krisztusban és szeretnéd önmagad. Íme, öt hasznos tanács, ami segíthet önmagad elfogadásában, és annak a megerősítésében, hogy ki is vagy Krisztusban:

  1. Soha ne beszélj magadról negatívan! A hitedet akkor tudod hatékonyan kommunikálni, ha felismered a Krisztus által kapott jó dolgot magadban, és nem a gyengeségeidre és a hibáidra koncentrálsz.
  2. Ne hasonlítgasd magad másokhoz! Péter elkövette ezt a hibát, amikor összehasonlította magát egy másik tanítvánnyal. Azt mondta …Uram, hát vele mi lesz? Jézus így válaszolt: Ha akarom, hogy megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád?(Jn 21:21-22) Nem arra hívattunk, hogy összehasonlítsuk magunkat másokkal, hanem hogy kiegészítsük egymást.
  3. Hagyd, hogy Isten határozza meg az értékedet. Ne felejtsd el, Jézus miatt már elfogadott téged.
  4. A hibáidat jó irányból közelítsd meg! Fontos, hogy lássad, hol kell még fejlődnöd, de értékeld azt, amire már eljutottál.
  5. Fedezd fel a magabiztosság igazi forrását! Ha Istenbe helyezed a bizalmad, akkor egészséges hozzáállásod lesz. Tedd a tőled telhető legjobbat, és hagyd Őrá az eredményt.

Ima:

Istenem, köszönöm, hogy elfogadsz, még akkor is, ha nekem nehéz elfogadnom magamat. Segíts, hogy elismerjem a jó tulajdonságaimat, amiket adtál, és a hibáimat pedig jól közelítsem meg. Segíts, hogy a magabiztosságom Belőled fakadjon.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon